Temat för det här magasinet skulle vara: ljusare tider. Ja, det är ju sommar och vi får kramas igen. Men vad hände när pandemin och restriktionerna började att lätta? Ett krig bröt ut. Det som såg ljust ut i två veckor vände snabbt. Nu står vi inför en ny verklighet med rädsla och ekonomisk osäkerhet i takt med skenande priser och räntor. Dessutom börjar larmen om det ökade klimathotet bli en vardag. Visst har man lust att trycka på en pausknapp och skrika stopp? Men vi ska inte ge upp. Man brukar ju prata om “ljuset i slutet av tunneln” och så måste det vara. Om vi tar ansvar och lever så smart och bra vi kan så är vi nog snart där. Och kom ihåg att se allt positivt omkring dig för att samla kraft. Sommaren är här; benen bjuder på spring och huden på prickigt sommarskinn. Kvällarna är ljumma och dagarna förhoppningsvis fulla med avkoppling och goda stunder.
Det nya temat för det här numret är därför: smaken av äventyr. För även om det inte alltid blir som man tänkt sig så går det att ta hem exotiska smaker till sommarstugan eller lägenheten. Kanske baka en romersk pizza med svenska råvaror på utegrillen? Eller bjuda grannarna på en barbecue med persiska smaker? Ett kulinariskt äventyr sätter inga gränser. Och världens kök bjuder på fantastiska smakupplevelser. Vi får lära oss göra perfekt pizza hos Prostens Pizza i Falkenberg. Familjen Hasanizadeh bjuder med oss på en fest som förflyttar sinnena till varmare breddgrader. Hela numret är digitalt, ja det är faktiskt en premiär för oss! Det är en konsekvens av pappersbristen i Europa och världsläget, men också en möjlighet att göra inspirationen ännu mer lättillgänglig i sommar. Så passa på att se filmklipp, läs lite och hitta nya recept medan du kopplar av på stranden.
Välkommen att ge dig ut på ett smakäventyr med oss! God läsning och ta hand om dig.
Sofie Schweinebarth, chefredaktör